Hoe maak je een foto op je shirt?

Hoe maak je een foto op je shirt?

Stappenplan om t-shirt te bedrukken

 1. Zoek een shirt uit wat u wilt bedrukken.
 2. Zoek een leuke afbeelding of een tekst.
 3. Zorg met tekst dat dit in spiegelbeeld staat.
 4. Plaats het transferpapier in de printer en print het ontwerp, plaatje of de tekst.
 5. Knip het ontwerp uit.
 6. Plaats het uitgeknipte deel op uw shirt.

Hoe gebruik je transferpapier van de Action?

Haal het ruitjespapier van de achterkant van het vel transferpapier af. Leg de afbeelding dan met de geprinte kant naar boven op de stof. Leg daar bovenop het hittebestendige papier. Leg de afbeelding op de juiste plek op de stof, met de geprinte kant naar beneden.

Hoe zelf iets bedrukken?

Zelf textiel bedrukken met een sublimatieprinter

 1. Print je afbeelding in spiegelbeeld op de flex.
 2. Snij het ontwerp contour en haal overtollige folie weg.
 3. Leg het vel op het textiel met daaroverheen standaard printvellen.
 4. Pers dit met een Transferpers met de juiste instellingen voor het materiaal.

Hoe gebruik je Strijkpapier?

– Verwarm het strijkijzer op de aangegeven stand. – Leg het transferpapier met de afbeelding naar beneden op de aangegeven plaats. – Leg een stuk bakpapier op het transferpapier. – Strijk met een grote hoeveelheid gelijkmatige druk over het papier, ook goed over de randen en in de hoeken.

Wat heb je nodig om een shirt te bedrukken?

Wat heb je hiervoor nodig:

 • Transferpers.
 • Sublimatie printer.
 • Sublimatie inkt.
 • Sublimatie papier.

Hoe werkt t-shirt transfer papier?

Hoe werkt transfer papier?

 1. Zoek een afbeelding of tekst uit op het internet.
 2. Stop het transfer papier in de printer.
 3. Print de afbeelding of tekst uit.
 4. Knip de tekst of afbeelding op maat.
 5. Strijk het oppervlak van het textiel glad.
 6. Leg het uitgeknipte transfer papier op het gewenste oppervlak.

Hoe kan je bedrukking van kleding af?

Gebruik Flexfolie verwijderaar of chemische oplosmiddelen Het fantastische daaraan is dat deze spray kan gebruikt worden bij zowat alle soorten kleding. Zelfs om flexfolie van houten oppervlakken te verwijderen. Spuit gewoon op het vinyl en verwijder het voorzichtig.

Hoe strijk je transferpapier?

STRIJK HET TRANSFERPAPIER ± 45 SECONDEN Zorg dat het strijkijzer goed heet is. Wij gebruiken de stand ‘katoen’ en gebruik hierbij geen stoom. Om te zorgen dat het papier niet gaat schuiven begin je in het midden. Strijk daarna gelijkmatig over het hele papier, je moet iets druk uitoefenen.

Hoe bedruk je spullen?

Wanneer je zelf t-shirts, polo’s of ander textiel gaat bedrukken heb je in de basis keuze uit 5 druktechnieken. Transferpersshop.nl levert onder andere snijplotters, sublimatie printers, transferpersen en textielfolies….Direct naar de technieken:

 1. Flexfolie.
 2. Transferpapier.
 3. Sublimatie.
 4. Eco-solvent.
 5. Textieltransfers.

Hoe kan je zelf kleding bedrukken?

Wanneer u kleding gaat bedrukken met een snijplotter maakt u eerst een ontwerp in de bijbehorende snijsoftware. Dit kan een logo, tekst of afbeelding zijn. Snijdt vervolgens uw ontwerp uit een textielfolie (flexfolie en flock) en bedruk dit op een shirt of ander textielstuk door gebruik te maken van een transferpers.

Hoe verwijder je transferpapier?

Gebruik Flexfolie verwijderaar of chemische oplosmiddelen Het is een van de meest effectieve manieren om flex of flockfolie uit kleding te verwijderen. Het fantastische daaraan is dat deze spray kan gebruikt worden bij zowat alle soorten kleding. Zelfs om flexfolie van houten oppervlakken te verwijderen.

Hoe wordt kleding bedrukt?

Bij transferdruk wordt gebruikt gemaakt van folies die van te voren in de juiste vorm zijn gesneden. De folietransfer wordt op de kleding geplaatst en door middel van hitte wordt de folie overgezet (transfer) op de kleding. De hitte zorgt er ook voor dat de bedrukking goed blijft hechten aan de textiel.

Hoe wordt textiel bedrukt?

Bij het bedrukken van textiel worden in een of meerdere kleuren patronen aangebracht op een stof. Het is gerelateerd aan het verven van textiel, maar daarbij wordt de gehele stof uniform gekleurd. Er bestaan diverse technieken om textiel te bedrukken, waarvan de belangrijkste zijn directe druk, reservedruk en etsdruk.

Hoe lang moet transferpapier drogen?

– Verwijder het transferpapier met een gelijkmatige beweging van de stof; begin hierbij in een hoek. – Het kledingstuk kan nu na 24 uur binnenste buiten tot 40° gewassen worden, maar het kan niet in de droger.

Hoe maak je transfers?

Hoe krijg je bedrukking van een trui af?

Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).

Hoe krijg je bedrukking van een trui?

U kunt de trui bedrukken door een strijkbout en strijkplank te gebruiken. Door transferpapier in huis te halen weet u zeker dat u het ontwerp goed op de trui kunt drukken. Dit papier wordt speciaal gebruikt voor allerlei soorten textiel. Ook is bakpapier nodig om het ontwerp op transferpapier op de stof te krijgen.

Wat is Strijkpapier?

Om strijkkralen te strijken kun je het papier gebruiken dat in het pakket zit. Dit lijkt op bakpapier, maar is iets dunner. Heb je geen pakket gekocht, maar werk je met losse kralen, dan kun je ook gewoon bakpapier gebruiken. Dat is iets dikker dan het strijkpapier van HAMA, maar gaat wel langer mee.

Welk transferpapier?

Voorbereiding

 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing van het transferpapier.
 • Check of jouw textielsoort geschikt is voor het papier dat je wil gebruiken.
 • Check of je een inkjet of laser printer en het daarbij behorende papier hebt.
 • Maak voor de productie altijd eerst een testdruk voor het beste resultaat.

Wat heb je nodig om te zeefdrukken?

Voor zeefdrukken kunnen vele verschillende materialen gebruikt worden bv. papier, karton, stof (bv. T-shirts), leer, plexiglas, metaal, hout en nog veel meer. Als een algemene regel geldt, hoe minder inkt op het materiaal moet worden afgedrukt, hoe fijner het gaas van het zeefdrukraam moet zijn.

Related Posts