Wat is de straf van Wilders?

Wat is de straf van Wilders?

Geert Wilders werd schuldig bevonden aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie, maar werd vrijgesproken van aanzetten tot haat. De rechtbank besloot om geen straf op te leggen. Wilders liet direct na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Wat doet Geert Wilders?

Geert Wilders (Venlo, 6 september 1963) is een Nederlands politicus. Hij is partijleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en namens deze partij fractieleider in de Tweede Kamer.

Is groepsbelediging strafbaar?

Groepsbelediging (137c Sr) en aanzetten tot haat, geweld of discriminatie (137d Sr) In de artikelen 137c Sr en 137d Sr zijn de uitingsdelicten groepsbelediging en het aanzetten tot haat, geweld of discriminatie strafbaar gesteld.

Wat is de ideologie van de PVV?

Partij voor de Vrijheid
Ideologie Rechts-populisme Nationalisme Anti-islam Euroscepticisme
Kleuren ​ Rood ​ Wit ​ Blauw (Nederlandse vlag)
Europese fractie Identiteit en Democratie
Website www.pvv.nl

Wat is de betekenis van VVD?

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (afgekort: VVD) is een Nederlandse politieke partij met een liberale signatuur. De partij maakt onderdeel uit van kabinet-Rutte IV en levert sinds 14 oktober 2010 Mark Rutte als minister-president.

Welke partij is links en welke partij is rechts?

Liberalisme staat in het centrum van de links-rechts as, met zowel gematigd-linkse (sociaal-liberaal) tot gematigd-rechtse (conservatief-liberaal) partijen. Rechtse partijen zijn vooral de conservatieve en christendemocratische partijen.

Waar is de VVD uit ontstaan?

24 januari 1948, Theater Bellevue, Amsterdam, NederlandVolkspartij voor Vrijheid en Democratie / Opgericht

Wat zijn de linkse en rechtse partijen?

Links-rechts Linkse partijen pleiten over het algemeen voor een gelijkere welvaartsverdeling en een grotere rol van de staat, terwijl rechtse partijen het belang van individuele verantwoordelijkheid en de vrije markt benadrukken.

Wat is een kiesdrempel van 5%?

In België geldt sinds de parlementsverkiezingen van 2003 een kiesdrempel van 5%. Deze kiesdrempel wordt bepaald per kieskring. Voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers zijn er in België 11 kieskringen: één voor elke provincie en één voor Brussel-Hoofdstad. In Letland en Polen geldt eveneens een kiesdrempel van 5%.

Hoeveel zetels had de VVD in 2017?

Verkiezingsuitslag

Partij 2012 2017
# stemmen zetels
VVD 2.504.948 33
PVV (Partij voor de Vrijheid) 950.263 20
CDA 801.620 19

Wie heeft de VVD opgericht?

Welke partijen zijn er links en rechts?

Daarbij loopt het spectrum van extreemlinks (o.a. marxisme, communisme) tot gematigd-links (sociaaldemocratisch). Liberalisme staat in het centrum van de links-rechts as, met zowel gematigd-linkse (sociaal-liberaal) tot gematigd-rechtse (conservatief-liberaal) partijen.

Related Posts